Najlepšie mäso na grilované rebierka? Sú základ úspechu!

Základom je vhodné mäso. Na grilované rebierka sa fantasticky hodí práve tučné bravčové mäso. V mäsiarstve si vypýtajte rebrá z pečeného mäsa (kotlety). Ak budú príliš orezané alebo málo mäsité, neberte ich. Ideálne objednať si ich vopred. Ak to nepôjde v jednom obchode, skúste to inde. Kde si mäso pripravujú, tak by vám mali vedieť pomôcť.

Najlepšie mäso na grilované rebierka? Sú základ úspechu!
Najlepšie mäso na grilované rebierka? Sú základ úspechu!

Aké mäso je najlepšie?

Ako sme začali už v úvode, v mäsiarstve si vypýtajte rebrá vhodné na pečenie (kotlety). Ideálne si ich nechať vopred pripraviť. Vyberajte najmä nízke a mäsité kúsky rebier. Dobre sa prepečú a na pochúťku nebudete musieť čakať tak dlho ako v prípade viacerých obalených kostí. Pri nákupe počítajte aspoň s 1 kilogramom rebierok na osobu, pretože väčšinu váhy tvoria kosti. Tak aby mali pri grilovačke všetci dosť.

Správne ho pripravte

Ešte pred ďalším spracovaním mäsa z neho najprv odstráňte blanu. Tá chráni z jednej strany kosti aj mäso po celej dĺžke rebierok. Blanu mierne rozrežte (postačí približne 1 centimeter) a do vzniknutej medzery vsuňte príborový nôž s guľatou špičkou. Oddeľte ním blanu od mäsa. Ale pozor, iba ju odtlačujte a odtrhávajte, nerežte ju. Keď bude uvoľnený kus blany dostatočne veľký, aby ste ho uchopili, vezmite blanu do ruky a z mäsa ju plynulým pohybom stiahnite.