Základom je vhodné mäso. Na grilované rebierka sa fantasticky hodí práve tučné bravčové mäso. V mäsiarstve si vypýtajte rebrá z pečeného mäsa (kotlety). Ak budú príliš orezané alebo málo mäsité, neberte ich. Ideálne objednať si ich vopred. Ak to nepôjde v jednom obchode, skúste to inde. Kde si mäso pripravujú, tak by vám mali vedieť pomôcť.
Aké mäso je najlepšie?
Ako sme začali už v úvode, v mäsiarstve si vypýtajte rebrá vhodné na pečenie (kotlety). Ideálne si ich nechať vopred pripraviť. Vyberajte najmä nízke a mäsité kúsky rebier. Dobre sa prepečú a na pochúťku nebudete musieť čakať tak dlho ako v prípade viacerých obalených kostí. Pri nákupe počítajte aspoň s 1 kilogramom rebierok na osobu, pretože väčšinu váhy tvoria kosti. Tak aby mali pri grilovačke všetci dosť.
Správne ho pripravte
Ešte pred ďalším spracovaním mäsa z neho najprv odstráňte blanu. Tá chráni z jednej strany kosti aj mäso po celej dĺžke rebierok. Blanu mierne rozrežte (postačí približne 1 centimeter) a do vzniknutej medzery vsuňte príborový nôž s guľatou špičkou. Oddeľte ním blanu od mäsa. Ale pozor, iba ju odtlačujte a odtrhávajte, nerežte ju. Keď bude uvoľnený kus blany dostatočne veľký, aby ste ho uchopili, vezmite blanu do ruky a z mäsa ju plynulým pohybom stiahnite.